Over ons

Chiro Werchter is een jeugdbeweging voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Al 70 jaar lang hebben talloze leidingsgroepen van jonge enthousiastelingen zich ingespannen om op zondagnamiddag kinderen de mogelijkheid te bieden zich uit te leven in buitenspeelactiviteiten. 

Ook dit jaar zorgen we elke zondag voor een namiddag vol spelletjes en andere leuke activiteiten! Van start gaan doen we telkens om 14u met de opening. Dan staan we met z'n allen in een grote kring en overlopen we groep per groep wat er die dag op het programma staat. Na het spelen van een groot openingsspel met de hele chiro, gaat iedereen naar zijn/haar eigen groep en kan de activiteit beginnen. Er wordt tussentijds ook een vieruurtje gegeven, bestaande uit een koekje en een drankje. Hiervoor vragen we aan iedereen €1, dit is bij in het lidgeld verrekend. Om 17u nemen we afscheid van de jongste groepen (kaloebers, speelclub en rakwi's). De oudere groepen (tito's, keti's en aspi's) blijven nog iets langer chillen op de chiro en sluiten af om 18u.

Wanneer er geen chiroactiviteit is en/of wanneer Chiro Werchter zelf evenementen organiseert om geld in het laadje te brengen, kan je dit terug vinden in de kalender. Bij dringendere aankondigingen laten we het weten via Facebook, de website en de Whatsapp groepen.

Voor verdere bijzonderheden verwijzen we graag naar het jaarboekje, dat integraal op de website staat. Daarin kan je alles nalezen over het lidgeld, het kamp in de zomervakantie, chirokledij, enzovoort.